مقاله اکسلنرم‌افزارهای مهندسی صنایع

آموزش تابع Date, Now و Time در اکسل

فرمول تاریخ در اکسل

توابع تاریخ(Date) و زمان(Time) در اکسل

تابع تاریخ و زمان در اکسل

این تابع برای درج تاریخ در سلول ها و سایر توابع کاربرد دارد .تابع DATE در بخش توابع DATE & TIME قرار دارد. برای درج یک تاریخ میلادی در یک سلول ابتدا آن سلول را فعال کرده و سپس همانند تصویر زیر تابع DATE را فرامیخوانیم.

پنجره این تابع دارای سه کادر برای وارد کردن سال، ماه و روز است. در تصویر زیر میخواهیم تاریخ ۲۰۱۴/۳/۲۵ را در سلول A1 درج کنیم.

وارد کردن سال ماه و روز در اکسل

قبل از کلیک بر گزینه OK مشاهده میکنید در قسمت نتیجه فرمول در کادر فوق، عدد ۴۱۷۲۳ برای این تاریخ درج شده است. این عدد همان سریال این تاریخ است. این عدد به این معنا است که تاریخ ۲۰۱۴/۰۳/۲۵، ۴۱۷۲۳ اُُمین روز بعد از تاریخ ۱۹۰۰/۱/۱ میلادی است. پس از کلیک بر گزینه OK در سلول A1 تاریخ را مشاهده میکنید.

همانطور که در تصویر فوق پیداست نوع تاریخ به این سال/روز/ماه است. برای تغییر این فرمت تاریخ همانند تصویر زیر از زبانه HOME، از بخش CELLS و از گزینه FORMAT، گزینه FORMAT CELLS را انتخاب میکنیم تا تنظیمات مربوطه باز شود.

در کادر باز شده جدید، در قسمت DATE انواع فرمت تاریخ نمایش داده شده است. پس از انتخاب فرمت دلخواه روی گزینه OK کلیک کنید.

انواع فرمت تاریخ اکسل

آموزش مرتبط : آموزش ابزار SUM ,Fill و Clear در نرم افزار اکسل

چگونه می‌توان تاریخ های میلادی را به فارسی(شمسی) تبدیل کرد؟

برای تبدیل تاریخ های میلادی به شمسی در اکسل باید از افزونه های فارسی استفاده کرد.

نکته: در آفیس ورژن ۲۰۱۶ می توان از کد زیر برای فارسی کردن تاریخ ها استفاده کرد:

محدوده و یا سلول مورد نظر را انتخاب کرده و وارد پنجره Format Cells شوید و در قسمت Custom کد زیر را وارد کنید:

[$-fa-ir,16]yy/mm/dd

تبدیل تاریخ های میلادی به شمسی در اکسل

تابع TIME در اکسل

این تابع برای درج زمان در یک سلول و یا تابع دیگر کاربرد دارد .اگر بخواهیم در سلول A1 ساعت ۱۲:۲۳:۱۴ را درج کنیم، کافیست همانند تصویر زیر تابع TIME را فراخوانی کنیم.

تابع TIME در اکسل

در کادر باز شده این تابع ساعت مدنظر را وارد کرده و روی گزینه OK کلیک میکنیم.

همانطور که در قسمت نتیجه تابع در تصویر فوق مشاهده میکنید ،مقدار ساعت ۰.۵۱۶۱۳۴۲۵۹ نمایش داده شده است. اکسل طول هر روز را ۱ فرض میکند، اولین ثانیه آغاز روز دارای مقدار صفر و آخرین ثانیه روز دارای مقدار ۱ است. بنابراین ساعت ۱۲:۲۳:۱۴ تقریبا میانه روز است و در نتیجه عددی بین ۰ و ۱ است که مقدار دقیق آن در بالا ذکر شده است.

آموزش مرتبط برای شما : آموزش اکسل مقدماتی تا پیشرفته کاملا رایگان

تابع NOW در Excel

این تابع برای درج تاریخ و زمان لحظهای کاربرد دارد. با فراخوانی این فرمول، کادر آن بصورت زیر باز میشود که هیچ ورودی ندارد و فقط باید گزینه OK را انتخاب کرد.

تابع NOW در Excel

پس از کلیک روی گزینه OK در سلول مورد نظر تاریخ و ثاعت همان لحظه ثبت میشود. این تابع از تاریخ و ساعت کامپیوتر شما استفاده میکند.

امیدواریم از این مطلب در سایت صنایع سافت که درباره آموزش تابع تاریخ و زمان در اکسل بود، لذت برده باشید. هر سوال و نظری دارید برای ما کامنت بذارید، کمتر از یک روز پاسخ داده می‌شه 😉

۳.۷/۵ - (۳ امتیاز)

احمد جعفری

کارشناسی رشته مهندسی صنایع، شاغل در حوزه دیجیتال مارکتینگ هدفم اینه که بازارکار رشته صنایع رو برای فعالین این حوزه شفاف‌تر کنم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا