مهارت های مهندسی صنایع

مهندسی صنایع چیست | ۶ چیزی که باید درباره مهندسی صنایع بدانید

مهندسی صنایع چیست

مهندسی صنایع یکی از مهندسی های معروف است. بسیاری از فارغ التحصیلان دبیرستان مایل به ورود به این رشته هستند. اما ظاهرا بسیاری از آنها نمی دانند دقیقا چه نوع مهندسی است.
در واقع بسیاری از آنها در این زمینه علاقه مند هستند، زیرا آنها فکر می کنند که این زمینه جذاب است. حتی دانشجویان مهندسی صنایع سال اول هم، بسیاری از آنها هنوز هم معنای این مهم را نمی دانند.

  1. مهندسی صنایع مشتق شده از مهندسی مکانیک است. مهندسی صنایع دارای تاریخچه ای طولانی است. اما شما باید بدانید که در واقع مهندسی صنایع مشتق شده از مهندسی مکانیک است.
    پدر مهندسی صنایع که پیشگام این علم در تاریخ مدرن بود مهندس مکانیک بود. اولین برنامه مهندسی صنایع در جهان، بخش کوچکی از مهندسی مکانیک است. بنابراین عجیب نیست که بسیاری از دوره های مهندسی صنایع در حال حاضر در واحد مهندسی مکانیک هستند.
  2. مهندسی صنایع مهندسی اولیه نیست، بلکه مهندسی بین رشته ای است. مهندسی صنایع معمولا در همان دانشکده با مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی و غیره قرار دارد. اما شما باید بدانید که متفاوت از مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و مهندسی برق که مهندسی پایه است، مهندسی صنایع مهندسی بین رشته ای است.
    این به این معنی است که مهندسی صنایع شامل بسیاری از علوم یا رشته ها می شود. این علوم شامل ریاضیات و فیزیک (به عنوان مهندسی دیگر)، فیزیولوژی و حتی علوم اجتماعی مانند روانشناسی است. یکی دیگر از زمینه های مهندسی بین رشته ای مهندسی بیولوژیکی، مهندسی هسته ای، مهندسی نفت، مهندسی کشاورزی و غیره است.
  3. مهندسی صنایع شامل اصول مدیریت هم میباشد، اما فقط مدیریت علمی. مهندسی صنایع به طور گسترده ای به عنوان ترکیبی بین مهندسی و مدیریت شناخته می شود.مهندسی صنعتی در واقع شامل بسیاری از اصول مدیریت است.
    اما شما باید بدانید که مدیریت در مهندسی صنایع تنها مدیریت علمی است بلکه علاوه بر مدیریت، مهندسی صنایع نیز در حال تحصیل در سایر علوم اجتماعی مانند روانشناسی است.
    با این حال، همانگونه که مدیریت، روانشناسی مورد استفاده قرار می گیرد، تنها یک رویکرد روانشناختی است که روش علمی را پذیرفته است. این روانشناسی شناختی است.
    بنابراین در نهایت، اگر چه این علم شامل علوم اجتماعی می شود، مهندسی صنعتی هنوز هم علمی است.
  4. مهندسی صنایع برای تولید صنایع صنعتی اغلب از مدل تولیدی به عنوان یک مدل استفاده می کنند. یکی از مثال های آن این است که مهندسی صنایع به تویوتا بسیار متمرکز است.
    اما شما باید بدانید که مهندسی صنایع نه تنها برای صنایع تولیدی است بلکه این دانش را می توان در تمام انواع صنایع اعم از صنعت معدن، صنعت نفت و گاز، صنعت حمل و نقل، صنعت خدمات و غیره استفاده کرد.
    در حقیقت، مهندسی صنایع نیز می تواند در هر سیستم کاربردی باشد که آیا آن صنعتی است یا خیر. بنابراین، این زمینه نیز اغلب به عنوان مهندسی سیستماتیک میشناسند. سیستم تولید اغلب به عنوان یک سیستم مدل استفاده می شود، زیرا این سیستم بنیادی، قابل مشاهده و قابل لمس است.
  5. مهندس صنایع یکی از مهندسان با بالاترین حقوق و دستمزد است.اگر شما علاقه مند به زمینه آموزشی هستید که چشم انداز آن روشن استباید بدانید که مهندسی صنایع یکی از آنهاست. بر اساس نظرسنجی ها در برخی کشورها، فارغ التحصیل مهندسی صنایع یکی از کسانی است که بالاترین حقوق را دارد. البته ایران.. 🙂
  6. مهندسی صنایع یک حوزه مهندسی با امکانات فراوان است.باید بدانید که مهندسی صنایع یک حوزه مهندسی با بیشترین فرصت شغلی است.
    بسیاری از فارغ التحصیلان مهندسی صنایع حرفه ای در صنعت هستند، مشاور، محقق، مدرس و حتی کارآفرین با توجه به صنعت مهندسی که شناخته شده اند.
    مهندسین صنایع می توانند در انواع صنایع مانند تولید، معدن، نفت و گاز، ساخت و ساز و حتی خدمات کار کنند.مهندسی صنایع یک حوزه مهندسی با حداکثر فرصت های شغلی گسترده است. در مقابل مهندسین دیگر در صنعت، مهندسین صنایع می توانند درقسمت های های مختلف مانند تقسیم تولید، مهندسی، کیفیت کنترل و انبارداری،همچنین مانند HSE (ایمنی)، تعمیر و نگهداری، SCM، برنامه ریز هزینه، تحقیق و توسعه و خرید و حتی تقسیماتی که به طور معمول توسط مهندس مانند HR، بازاریابی و غیره درگیر نیستند پشتیبانی می کنند.

مقاله ای که برایتان مفید است : رشته مهندسی صنایع چیست؟ (معرفی، تاریخچه و بازار کار)

امیدواریم از این مطلب در سایت صنایع سافت که درباره مهندسی صنایع چیست بود، لذت برده باشید. هر سوال و نظری دارید برای ما کامنت بذارید، کمتر از یک روز پاسخ داده می‌شه 😉
۴.۵/۵ - (۱۱ امتیاز)

احمد جعفری

کارشناسی رشته مهندسی صنایع، شاغل در حوزه دیجیتال مارکتینگ هدفم اینه که بازارکار رشته صنایع رو برای فعالین این حوزه شفاف‌تر کنم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا