مدیریت کیفیت

چگونه تیم تضمین کیفیت خوبی را ایجاد کنیم و چرا مهم است ؟

ایجاد تیم تضمین کیفیت خوب در حالی است که امروزه، حوزه توسعه فراتر از نرم افزار سنتی شده است، هر کس حداقل کمی با IT ارتباط دارد، می داند که تیم تضمین کیفیت چیست. فقط چند سال پیش، وضعیت کاملا متفاوت بود، مواردی که حتی توسعه دهندگان از اینکه “چرا ما به یک تیم QA نیاز داشتیم” اطلاعی نداشتند.

افرادی که فکر می کنند پاسخ به سوال «تیم تضمین کیفیت چیست» فقط «نرم افزار تست» است، احتمالا نمیتوانند اهداف واقعی و مسئولیت تضمین کیفیت را درک کند. بنابراین، بیایید ببینیم که چرا مهم است و چگونه از تیم QA بیشتر استفاده کنیم.

تیم تضمین کیفیت

اهمیت تیم QA

با توجه به تعریف تضمین کیفیت در ویکی پدیا، این روش “جلوگیری از اشتباهات یا نقص در محصولات تولید شده و اجتناب از مشکلات در هنگام ارائه راه حل ها یا خدمات به مشتریان است”. اما در واقع بیش از آن در مورد تضمین کیفیت وجود دارد. مزایای متعددی برای داشتن یک تیم QA وجود دارد، مانند:

  1. این مورد به طور کامل به تقاضاها و انتظارات مشتریان کمک می کند.
  2. تیم تضمین کیفیت برای ایجاد اعتماد در مشتریان و ضرب و شتم رقابت در بلند مدت کار بدرد میخورد.
  3. برای صرفه جویی در هزینه ها با شناسایی و رفع مسائل و نقص در مراحل اولیه موثر است.
  4. در تنظیم و حفظ استانداردهای با کیفیت بالا تمرکز از شناسایی مسائل به پیشگیری آنها کمک میکند.

سرمایه گذاری در تضمین کیفیت نه تنها ارزشمند است، بلکه رقابت شدید امروز در فناوری اطلاعات ضروری است. مطمئنا مهم است که بدانیدکه از بهترین شیوه های تیم QA برای نتایج مطلوب استفاده کنید. بنابراین، بیایید بحث کنیم چگونه یک تیم تضمین کیفیت خوب ایجاد کنیم و آن را به طور موثر اجرا کنیم.

ایجاد تیم تضمین کیفیت

ایجاد تیم تضمین کیفیت خوب بسیار مهم است که اهداف کلیدی آن را مد نظر قرار دهید و نامزدها را نه تنها بر اساس مهارت های فعلی خود بلکه بر روی توان بالقوه خود برای رشد انتخاب کنید. همچنین قبل از اینکه شما تنظیم کنید، اطمینان حاصل کنید که نقش و مسئولیت تیم QA را به روشنی تعریف کرده اید تا انتخاب اعضای تیمی که برای این یا آن نقش وجود دارند، مناسب هستند.

از آنجایی که مهندسان تضمین کیفیت اغلب با وظایف مختلف و با سطوح پیچیدگی متفاوت کار می کنند، بهترین روش برای تدوین یک تیم، تنها نگاه کردن به نقطه های درخشان نیست. این تیم تضمین کیفیت باید از اعضای توانا و با پشتکار، مسئولیت رسیدگی به وظایف معمول تکراری بهره مند شوند، کسانی که کمال گرا نیستند، افرادی که تمایل به نگاه عمیق به ریشه یک موضوع دارند، اعضای تیم با کیفیت رهبری، کارشناسان فنی و حتی دانشجویان سال اول،است.

مدیریت برای کشف استعدادهای کوچک همه، امکان توزیع وظایف و مسئولیت را برای رسیدن به بالاترین کارایی فراهم می آورد.

مدیریت یک تیم تضمین کیفیت

درست مثل هر تیم دیگر، تیم تضمین کیفیت قوی و موفق است که آن را به خوبی سازماندهی کرده باشند، ویژگی های جو سالم، انگیزه و با یک هدف مشترک است. همه اینها نتیجه مدیریت خوب است. به طور معمول، تیم تضمین کیفیت، فردی با مهارت و تخصص فنی برتر است، اما لزوما با دانستن اینکه چگونه یک تیم QA را اجرا می کند، نیست. به غیر از دستورالعمل های کلی در مورد تیم سازی، برخی از توصیه های صنعتی خاص وجود دارد که باید مورد توجه و اجرای آنها قرار گیرد:

  • اطمینان حاصل کنید که الزامات برای هر مورد آزمون به وضوح مشخص شده و توسط اعضای تیم برای عملکرد بهتر درک شده است.
  • ایجاد قوانین و فرآیندهایی برای همه برای پیروی کردن (شما می توانید تمام اعضای تیم را در ایجاد آنها وارد کنید)
  • پیگیری پیشرفت در همه پروژه ها به طور منظم
  • تشویق به یادگیری و بهبود مداوم، ابتکارات را حمایت کنید.
  • هر عضو تیمی را با ابزار لازم برای کار موثر خود فراهم کنید.  پرورش فضای دوستانه درون تیم.

همه چیزهایی که در بالا گفته شد می توانند به طور موفقیت آمیزی برای تیم هایی که “زیر یک سقف” و از راه دور جمع می شوند، استفاده شوند.

امیدوارم، شما قبلا از پاسخ به سؤالاتی نظیر «آیا گوگل یک تیم تضمین کیفیت دارد؟» یا «آیا فیسبوک یک تیم QA دارد؟» را می دانید. روشن است که در پشت هر محصول موفق و با کیفیت بالا است یک تیم حرفه ای که لاینقطع در حفظ و بهبود کیفیت استاندارد آن وجود دارد.این مهندسان تضمین کیفیت هستند که به توسعه دهندگان کمک می کنند تا با بهبود یافتن نرم افزار، و با یافتن و رفع انواع معایب کار کنند.

حتما شما هم میخواهید بدانید تفاوت کنترل کیفیت و تضمین کیفیت چیست پس اینجا کلیک کنید 🙂

امیدواریم از این مطلب در سایت صنایع سافت که درباره ایجاد تیم تضمین کیفیت بود، لذت برده باشید. هر سوال و نظری دارید برای ما کامنت بذارید، کمتر از یک روز پاسخ داده می‌شه 😉

۲.۷/۵ - (۳ امتیاز)

احمد جعفری

کارشناسی رشته مهندسی صنایع، شاغل در حوزه دیجیتال مارکتینگ هدفم اینه که بازارکار رشته صنایع رو برای فعالین این حوزه شفاف‌تر کنم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا